Tips voor water drinken: bulken, terug naar de oertijd!

Tips voor water drinken: bulken

Met andere woorden, terug naar de oertijd!

Vroeger konden we niet zomaar naar de supermarkt voor een flesje water, of een kop koffiedrinken waar je ook kwam. In de oertijd moest men zelf op zoek naar water en als men dan water had gevonden dronk men een grote hoeveelheid in een keer, want je wist maar nooit wanneer je weer water tegenkwam. Terwijl we nu de hele dag door drinken. Maar wat is nou de beste manier?

 

Wat is bulk drinken

Bulk drinken is meerdere keren per dag een grote hoeveelheid water drinken van 400-700ml/keer (2 a 3 glazen). Als je 3 tot 4 keer per dag zo’n grote hoeveelheid drinkt zit je aan je dagelijkse waterbehoefte. Vanuit evolutionair perspectief zijn wij geprogrammeerd om grote hoeveelheden water in een keer te drinken en langere periode niet drinken net zoals dieren. Dit gedrag hebben we ons afgeleerd omdat water continu tot onze beschikking is.

 

Waarom is bulk drinken goed voor je

Door te drinken in bulk in plaats van de hele dag door breng je je verteringssysteem meer tot rust in plaats van constant actief te zijn. Dit bespaart energie en zorgt ervoor dat je immuunsysteem beter werkt. Door bulk te drinken 30 min voor of na een eetmoment zorg je er niet alleen voor dat je verteringssysteem meer rust krijgt. Je zorgt er ook voor dat je verteringssappen niet worden verdund, als je niet tijdens het eten drinkt. Hierdoor word je eten beter verteerd en kunnen vitamines en mineralen beter worden opgenomen. Verder is het een overzichtelijke manier om bij te houden of je genoeg vocht binnenkrijgt per dag.

 

Bulk drinkschema

  1. drink na het opstaan direct 2 glazen water en ontbijt 30 min later pas

  2. drink 30 min voor de lunch 2 glazen water

  3. drink ‘s middag minstens 30 min voor het avondeten 2 glazen water

  4. drink ‘s avonds nog 2 glazen water minstens 30 min na het avond eten

 

Tips: drink lauwwarm water zodat je lichaam niet te veel energie uitgeeft om het water op te warmen. Vind je het lastig om water te drinken? Je mag water ook vervangen met thee, of water op smaak brengen met een schijfje limoen of beetje munt.

 

Conclusie

Bulk drinken is meerdere keren per dag een grote hoeveelheid water drinken van 400-700ml/keer (2 a 3 glazen). Door dit 3 a 4 keer per dag te doen heb je je totale behoefte aan vocht binnen voor die dag. Het drinken in bulk zorgt ervoor dat je overzichtelijk voldoende vocht per dag binnenkrijgt, de spijsvertering meer rust krijgt waardoor je energie bespaart en het immuunsysteem beter werkt en dat de verteringssappen in je maag niet verdunnen waardoor je eten beter wordt verteerd en vitamines en mineralen beter worden opgenomen. Genoeg redenen om te beginnen met bulk drinken. Via bovenstaande bulk drinkschema kun je proberen of het wellicht iets voor jou is.

Wat onze leden zeggen

Melissa

Sinds november 2021 ben ik samen met een vriendin gaan sporten bij Sport & Slank in Oudenbosch. Ik vind het leuk als er een balans is tussen actie en gezelligheid. Dat heb ik hier gevonden! Robin hoort mijn geklaag aan, maar krijgt het toch voor elkaar mij te activeren en dat ik netjes 2 keer per week in de sportschool ben. Op naar nog vele sportieve lachmomenten!

Melissa

Kevin

Goede begeleiding en prettige ambiance stimuleren een goede work-out!

Kevin

Ik sport ruim een jaar bij Sport en Slankstudio, onder de bezielende leiding van Puck. De persoonlijke, professionele aandacht werkt goed voor mij . Tijdens de lockdown allerlei mogelijkheden om toch te sporten , thuis maar ook, zodra dit mogelijk was, ook buiten .Ook het eetplan heeft voor mij goed gewerkt  .Ga nog steeds elke keer met plezier sporten, wat toch eigenlijk de bedoeling moet zijn

Nadjezjda le Maire

Op advies van een vriendin gaan sporten bij coach Puck. Ze heeft niets teveel gezegd!! In 2 maanden tijd al 10 kilo afgevallen dankzij de goede begeleiding van Puck op het gebied van sporten en voeding. Ook het stellen van tussentijdse (kleinere) doelen helpt mij om gemotiveerd te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn doel, om komende winter weer samen met mijn gezin te kunnen gaan skiën, ga halen ⛷💪

Nadjezjda le Maire

Geertje Kalle

Trainen bij Sport & Slankstudio biedt me overzicht in mijn workouts en structuur in de planning daarvan. Daardoor boek ik goede resultaten! -

Geertje Kalle

circle-arrow-left
circle-arrow-right

Meer info?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Sport & Slankstudio door dit formulier in te vullen