Sport & Slankstudio Blog pagina

Sport & Slankstudio Blog pagina

arrow-down

Tips bij het afvallen

Tips bij het Afvallen

Tips bij het afvallen

Afvallen kan een uitdagend doel zijn, maar met de juiste kennis en tips kun je effectief en snel afvallen. Ben je al bezig met afvallen maar wil je toch sneller afvallen, dan kunnen deze tips goud waard zijn voor jou. Lees vooral verder en bekijk hoe je sneller afvallen kan bereiken doormiddel van de tips voor het afvallen in deze blog.

Gezond eten

Waarom gezond eten belangrijk is bij het afvallen?

Gezond eten zorgt ervoor dat je lichaam alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Het ondersteunt je immuunsysteem en het helpt je bij het behouden of verkrijgen van een gezond gewicht. Wanneer je gezonder gaat eten, is de kans groot dat je gaat afvallen. Volgens het Voedingscentrum verbetert je gezondheid al wanneer je 5 tot 10% van je lichaamsgewicht verliest. Dit brengt allerlei voordelen met zich mee, bijvoorbeeld het verbeteren van je bloedsuikerwaarden en slaappatroon. Wanneer je gaat afvallen, neemt ook de kans op hart- en vaatziekten af en vermindert de kans op diabetes type 2. Je kunt ook snel afvallen door naast gezonde voeding veel te bewegen. Hierdoor ga je nog sneller afvallen op een gezonde manier. Met gezond eten leg je een goede basis voor een fit en energiek leven.

Gezond eten met Jouweetplan.

Om het afvallen te stimuleren en gezond eten makkelijker te maken, maken wij bij Sport & Slankstudio gebruik van jouweetplan. Hierbij krijg je elke week een voedingsschema toegestuurd en wegen wij jou elke week. Dit schema is voor jou persoonlijk ontwikkeld en er wordt overal rekening mee gehouden. Wil je gezonder eten en daarnaast ook nog afvallen? Dan zijn hier enkele goede tips om jou de juiste richting in te sturen op weg naar een goede gezondheid.

De Tips voor lekker en gezond eten.

  1. Plan je maaltijden: Makkelijk en gezond eten begint bij een goede planning. Zorg dat je gezonde opties bij de hand hebt en bereid je maaltijden voor, zodat je niet snel naar ongezonde snacks grijpt.
  2. Kies voor onbewerkt voedsel: onbewerkte voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, magere eiwitten en volle granen zijn rijk aan voedingsstoffen en bevatten weinig calorieën. Ze zorgen ervoor dat je langer vol zit en helpen bij een gezonde spijsvertering.
  3. Veel water drinken: Water drinken is een goede manier om het hongergevoel te verminderen. Ook zorgt water ervoor dat je goed gehydrateerd bent. Zorg ervoor dat je suikerhoudende dranken vervangt door water of bijvoorbeeld kruidenthee. Dit zorgt ervoor dat je minder calorieën binnenkrijgt en dat je gezondheid bevorderd wordt.
  4. Gebruik van kruiden en specerijen: Gezond eten hoeft niet saai te zijn. Je kunt namelijk extra kruiden en specerijen toevoegen om je gerechten smaakvol te maken zonder daarbij extra calorieën toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat lekker en gezond eten mogelijk is.
  5. Gezond snacken: Bij het afvallen is snacken niet altijd slecht. Je kunt namelijk ook gezond snacken. Probeer gezonde snacks zoals yoghurt, noten of stukjes groenten met hummus. Naast dat deze gezonde snacks erg lekker zijn, zijn ze ook erg voedzaam en dragen bij aan een gezonde leefstijl.
  6. Portie controle: Zorg ervoor dat je porties niet te groot zijn. Pak bijvoorbeeld een kleiner bord of schep voortaan wat minder op. Hierdoor is de calorie-inname lager en helpt het bij snel afvallen.

 

Afvallen Sport & Slankstudio Oudenbosch
Afvallen met Sport & Slankstudio en Jouweetplan!

Het succesverhaal van Ton (60), fitte opa voor zijn kleindochters

‘’Hallo, mijn naam is Ton Broos en ik ben 60 jaar. Sinds augustus 2022 sport ik bij Sport & Slankstudio Oudenbosch. Daarnaast heb ik het jouweetplan gevolgd, omdat ik wilde afvallen. Dit heeft mij een gewichtsverlies van 25KG opgeleverd! Naast de persoonlijke begeleiding vind ik het ook erg gezellig en de ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat ik met veel plezier 3x per week terugkom. Hoop het nog lang vol te houden en zo een fitte opa voor mijn kleindochters te zijn en te blijven.’’

Coach Robin zorgt er altijd voor dat het leuk en gezellig is, dat is de reden dat ik graag terug kom bij deze fijne sportschool in Oudenbosch!

Conclusie afvallen en gezond eten

Afvallen en gezond eten is niet altijd makkelijk. Maar is wel erg belangrijk voor je gezondheid. Je kunt zo ziektes en problemen vermijden en je gaat jezelf beter voelen. Met de juiste kennis en tips kun je het jezelf dus een stuk makkelijker maken. Onder andere met de tips in deze blog en jouweetplan kun je jou doelen behalen en gaan voor een gezondere leefstijl.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou bij Sport & Slankstudio? Middels onze lidmaatschaptest kan je zelf bekijken welk programma het beste bij jouw doelstelling past, want het trainingsprogramma is uiteraard voor iedereen uniek. Vul de test met 5 korte vragen binnen 1 minuut in en ontdek jouw persoonlijke programma hier!

Tips bij het afvallen

 

Nog vragen of suggesties? Neem contact met ons op!

Geen probleem. Vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

Over Sport & Slank

Sport & Slankstudio helpt leden weer fitter, gezonder en slanker te worden en te blijven. De coaches staan garant voor 100% persoonlijke begeleiding. Of het nou gaat over weer fit worden, afvallen of meer in balans leven. Interesse? Start dan nu met de proefmaand. Of wil je eerst ontdekken wat het beste bij je past? Doe dan de lidmaatschapstest. Stel in ieder geval niet langer uit, want heel eerlijk, je bent al best een tijd bezig met uitstellen… Toch? Daarom, start vandaag jouw gezondere leefstijl!

Locaties

Nederland:

Bergen op zoom, Dinteloord, Dordrecht, Dordrecht Centrum, Emmen, Etten-Leur, Hoogerheide, Hoogeveen, Klundert, Middelharnis, Nieuw-VennepOudenbosch, Oud Gastel, Prinsenbeek, RaamsdonksveerRoosendaal de Meeten, Vijfhuizenberg, Sleeuwijk, Udenhout, Ulvenhout, Vught, Zundert, Zwijndrecht

België:

Essen en Kalmthout