Sport & Slankstudio Blog pagina

Sport & Slankstudio Blog pagina

arrow-down

Schijf van vijf

De schijf van vijf. Hoe zorg je voor een gevarieerd en gezond voedingsplan?

De schijf van vijf, wat is het?

  1. Groente en fruit: De eerste voedingstoffen van de schijf van vijf zijn groente en fruit. Ze zijn rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Deze voedingstoffen helpen je bij het op peil houden van je energieniveau.
  2. Brood, aardappelen, pasta, granen en peulvruchten: Deze bevatten bronnen van koolhydraten die je de nodige energie geven aan je lichaam. Vooral volkoren producten zijn erg goed en zitten vol vezels.
  3. Zuivel, vis, vlees, noten, ei en vleesvervangers: Ze zijn belangrijk voor calcium, eiwitten en andere voedingstoffen. Deze zijn nodig voor spieropbouw en herstel. Meer plantaardig en minder vlees is eten is goed voor jou én voor het milieu.
  4. Olie en vetten: Deze voedingsstoffen zijn essentieel voor de opname van vitamines en de gezondheid van je hart. Kies daarom voor gezonde vetten zoals olijfolie, avocado’s en noten. Onverzadigde vetten zijn goed en verzadigde vetten zijn slecht.
  5. Dranken: Als we kijken naar de dranken is volgens de schijf van vijf water de beste keuze om gehydrateerd te blijven. Vermijd suikerhoudende dranken. Hierdoor krijg je ook geen extra calorieën binnen.
Schijf van vijf
Schijf van vijf | afvallen

De schijf van vijf hoe helpt het bij afvallen?

De schijf van vijf is een goede leidraad voor als je wilt afvallen en een gezonde leefstijl wilt aannemen. De schijf van vijf is ontwikkeld door het Voedingscentrum. Het helpt bij de juiste keuzes maken als het gaat om voeding. Het is belangrijk om naar te kijken als je een gebalanceerd en gevarieerd dieet wilt, wat cruciaal is bij het afvallen. Door te jezelf te focussen op voedzame en onbewerkte voedingsmiddelen, kun je de calorie-inname verminderen en je metabolisme ondersteunen. Dit draagt bij aan het afvallen en een gezonde leefstijl.

Afvallen, schijf van vijf
Afvallen | jouweetplan

De succesverhalen van Diewertje en Heidi die allebei veel zijn afgevallen bij Sport & Slankstudio Bergen op Zoom

”Ik, Diewertje, verloor bijna 10kg in 12 weken dankzij een op maat gemaakt voedingsplan, zelfs met af en toe een feestje! De flexibele en persoonlijke menu’s waar ook heel de schijf van vijf in zit hebben mij geholpen. Het wekelijkse contact en advies van mijn coaches waren mijn stok achter de deur. En ik, Heidi, besloot naast het sporten ook jouweetplan te volgen. Door onze eigen ervaringen zien we de enorme waarde van persoonlijke begeleiding en raden deze aanpak aan iedereen aan voor blijvende resultaten.”

Conclusie

De schijf van vijf is dus een handige richtlijn om jezelf aan te houden wanneer je wilt afvallen. Ook is het een houvast voor het verkrijgen of behouden van een gezonde leefstijl. Door jezelf te richten op de vijf vlakken van de schijf van vijf zal je alle nodige voedingstoffen binnen krijgen terwijl je je calorie-inname beheerst.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou bij Sport & Slankstudio? Middels onze lidmaatschaptest kan je zelf bekijken welk programma het beste bij jouw doelstelling past, want het trainingsprogramma is uiteraard voor iedereen uniek. Vul de test met 5 korte vragen binnen 1 minuut in en ontdek jouw persoonlijke programma hier!

 

Nog vragen of suggesties? Neem contact met ons op!

Geen probleem. Vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

Over Sport & Slank

Sport & Slankstudio helpt leden weer fitter, gezonder en slanker te worden en te blijven. De coaches staan garant voor 100% persoonlijke begeleiding. Of het nou gaat over weer fit worden, afvallen of meer in balans leven. Interesse? Start dan nu met de proefmaand. Of wil je eerst ontdekken wat het beste bij je past? Doe dan de lidmaatschapstest. Stel in ieder geval niet langer uit, want heel eerlijk, je bent al best een tijd bezig met uitstellen… Toch? Daarom, start vandaag jouw gezondere leefstijl!

Locaties

Nederland:

Bergen op zoom, Dinteloord, Dordrecht, Dordrecht Centrum, Emmen, Etten-Leur, Hoogerheide, Hoogeveen, Klundert, Middelharnis, Nieuw-VennepOudenbosch, Oud Gastel, Prinsenbeek, RaamsdonksveerRoosendaal de Meeten, Vijfhuizenberg, Sleeuwijk, Udenhout, Ulvenhout, Vught, Zundert, Zwijndrecht

België:

Essen en Kalmthout