Sport & Slankstudio Blog pagina

Sport & Slankstudio Blog pagina

arrow-down

9 tips om om te gaan met ongezonde verleidingen.

  • Voel aan wat de reden is waarom je iets wil eten 

Heb je honger, dorst, zin in iets lekkers hebt of verveel je je? Bedenk hierbij hoeveel je hebt gegeten en gedronken die dag. Wellicht zou na een bakje kwark of boterham de trek weg zijn. Is het uit verveling, ga dan iets ondernemen. 

  • Herken jouw valkuilen 

Is dat een wijntje of 3 op de vrijdagavond? of dat bakje chips op de bank?

  • Weersta supermarkt verleidingen

Ga nooit met een lege maag boodschappen doen, houdt je strikt aan je boodschappenlijstje, loop niet door de gangen waar jouw verleidingen staan en val niet voor de korting. 

  • Koop kleinere verpakkingen

Ben je fan van chips en moet de zak leeg als je eraan begint? Koop dan een familiezak chips met losse zakjes, zo eet je vaak een stuk minder ook als je stiekem 2 zakjes zou eten. 

  • Haal het niet in huis

Simpel maar effectief

  • Zet verleidingen niet in het zicht 

Als je continu wordt blootgesteld aan dat lekkers op tafel moet je veel meer beheersing tonen. Het is namelijk zo dat je lichaam zelfs bepaalde stofjes aanmaakt bij het zien van lekkernijen die ervoor zorgen dat je er nog meer zin in krijgt. 

  • Geniet met mate

Gun jezelf ook wat lekkers op zijn tijd. Maar houd het wel bij die twee blokjes chocolade of dat bakje chips en ga hem niet bijvullen. Spreek met jezelf af hoeveel je van iets wil eten.

  • Eet de ongezonde dingen die het waard zijn

Kies de ongezonde dingen waar je ook echt intens van geniet en pak niet dat pakje koekjes snel tijdens de pauze van werk of pak niet dat ijsje dat je partner voor zichzelf uit de vriezer pakt.

  • Eet je ongezonde snack mindful

Als je een keer wat ongezonds eet, ga er dan ook echt voor zitten en geniet ervan. Het is zonde om een ongezonde lekkere snack weg te schrokken en zo je zin in iets ongezonds nog steeds niet verzadigd.

Nog vragen of suggesties? Neem contact met ons op!

Geen probleem. Vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

Over Sport & Slank

Sport & Slankstudio helpt leden weer fitter, gezonder en slanker te worden en te blijven. De coaches staan garant voor 100% persoonlijke begeleiding. Of het nou gaat over weer fit worden, afvallen of meer in balans leven. Interesse? Start dan nu met de proefmaand. Of wil je eerst ontdekken wat het beste bij je past? Doe dan de lidmaatschapstest. Stel in ieder geval niet langer uit, want heel eerlijk, je bent al best een tijd bezig met uitstellen… Toch? Daarom, start vandaag jouw gezondere leefstijl!

Locaties

Nederland:

Bergen op zoom, Dinteloord, Dordrecht, Dordrecht Centrum, Emmen, Etten-Leur, Hoogerheide, Hoogeveen, Klundert, Middelharnis, Nieuw-VennepOudenbosch, Oud Gastel, Prinsenbeek, RaamsdonksveerRoosendaal de Meeten, Vijfhuizenberg, Sleeuwijk, Udenhout, Ulvenhout, Vught, Zundert, Zwijndrecht

België:

Essen en Kalmthout