9 tips om om te gaan met ongezonde verleidingen.

  • Voel aan wat de reden is waarom je iets wil eten 

Heb je honger, dorst, zin in iets lekkers hebt of verveel je je? Bedenk hierbij hoeveel je hebt gegeten en gedronken die dag. Wellicht zou na een bakje kwark of boterham de trek weg zijn. Is het uit verveling, ga dan iets ondernemen. 

  • Herken jouw valkuilen 

Is dat een wijntje of 3 op de vrijdagavond? of dat bakje chips op de bank?

  • Weersta supermarkt verleidingen

Ga nooit met een lege maag boodschappen doen, houdt je strikt aan je boodschappenlijstje, loop niet door de gangen waar jouw verleidingen staan en val niet voor de korting. 

  • Koop kleinere verpakkingen

Ben je fan van chips en moet de zak leeg als je eraan begint? Koop dan een familiezak chips met losse zakjes, zo eet je vaak een stuk minder ook als je stiekem 2 zakjes zou eten. 

  • Haal het niet in huis

Simpel maar effectief

  • Zet verleidingen niet in het zicht 

Als je continu wordt blootgesteld aan dat lekkers op tafel moet je veel meer beheersing tonen. Het is namelijk zo dat je lichaam zelfs bepaalde stofjes aanmaakt bij het zien van lekkernijen die ervoor zorgen dat je er nog meer zin in krijgt. 

  • Geniet met mate

Gun jezelf ook wat lekkers op zijn tijd. Maar houd het wel bij die twee blokjes chocolade of dat bakje chips en ga hem niet bijvullen. Spreek met jezelf af hoeveel je van iets wil eten.

  • Eet de ongezonde dingen die het waard zijn

Kies de ongezonde dingen waar je ook echt intens van geniet en pak niet dat pakje koekjes snel tijdens de pauze van werk of pak niet dat ijsje dat je partner voor zichzelf uit de vriezer pakt.

  • Eet je ongezonde snack mindful

Als je een keer wat ongezonds eet, ga er dan ook echt voor zitten en geniet ervan. Het is zonde om een ongezonde lekkere snack weg te schrokken en zo je zin in iets ongezonds nog steeds niet verzadigd.

Wat onze leden zeggen

Melissa

Sinds november 2021 ben ik samen met een vriendin gaan sporten bij Sport & Slank in Oudenbosch. Ik vind het leuk als er een balans is tussen actie en gezelligheid. Dat heb ik hier gevonden! Robin hoort mijn geklaag aan, maar krijgt het toch voor elkaar mij te activeren en dat ik netjes 2 keer per week in de sportschool ben. Op naar nog vele sportieve lachmomenten!

Melissa

Kevin

Goede begeleiding en prettige ambiance stimuleren een goede work-out!

Kevin

Ik sport ruim een jaar bij Sport en Slankstudio, onder de bezielende leiding van Puck. De persoonlijke, professionele aandacht werkt goed voor mij . Tijdens de lockdown allerlei mogelijkheden om toch te sporten , thuis maar ook, zodra dit mogelijk was, ook buiten .Ook het eetplan heeft voor mij goed gewerkt  .Ga nog steeds elke keer met plezier sporten, wat toch eigenlijk de bedoeling moet zijn

Nadjezjda le Maire

Op advies van een vriendin gaan sporten bij coach Puck. Ze heeft niets teveel gezegd!! In 2 maanden tijd al 10 kilo afgevallen dankzij de goede begeleiding van Puck op het gebied van sporten en voeding. Ook het stellen van tussentijdse (kleinere) doelen helpt mij om gemotiveerd te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn doel, om komende winter weer samen met mijn gezin te kunnen gaan skiën, ga halen ⛷💪

Nadjezjda le Maire

Geertje Kalle

Trainen bij Sport & Slankstudio biedt me overzicht in mijn workouts en structuur in de planning daarvan. Daardoor boek ik goede resultaten! -

Geertje Kalle

circle-arrow-left
circle-arrow-right

Meer info?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Sport & Slankstudio door dit formulier in te vullen