Magnesium: voor zowel mind als body! 

Wel eens last van spierkrampen, slechte concentratie of sombere gevoelens? Magnesium kan daarbij de oplossing bieden.

Werking magnesium Magnesium heeft meerdere werkingen in je lichaam.

Magnesium is onder andere betrokken bij je spierfunctie, energieniveau, behoud van sterke botten, gemoedstoestand, concentratievermogen, geheugen, hersenfunctie en het zenuwstelsel. Een zeer veelzijdig en belangrijk stofje dus!

Symptomen magnesiumtekort 

Een tekort aan magnesium heeft verschillende bijwerkingen op je lichaam, zowel psychisch als lichamelijk. Een magnesiumtekort kan leiden tot: onrust, hoofdpijn, migraine, spierkrampen, trillende oogleden, prikkelbaarheid, snellere vermoeidheid,  botontkalking en hogere gevoeligheid voor stress.

Magnesium tegen spierkramp of rusteloze benen Magnesium zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, in tegenstelling tot calcium dat juist zorgt dat de spieren samentrekken. Bij een tekort aan magnesium kunnen je spieren onvoldoende ontspannen en hierdoor kun je spierkrampen, trillingen, onrustige en stijve spieren krijgen.

Welke vorm van magnesium kun je het beste nemen?

Het beste kun je de vorm van magnesium nemen met de hoogste biologische beschikbaarheid. De biologische beschikbaarheid heeft te maken met hoeveel van de werkzame stof (milligram magnesium) uiteindelijk opgenomen wordt in het lichaam en daar zijn werking kan uitvoeren. Dus hoe hoger de biologische beschikbaarheid hoe groter het deel magnesium dat in je lichaam opgenomen wordt. De beste vormen van magnesium zijn magnesium malaat, -tauraat, en -bisglycinaat. Magnesium malaat is voor de spierfunctie, vermoeidheid van de spieren, en ontspanning van de spieren. Magnesium bisglycinaat en magnesium tauraat zijn voor het verbeteren van de hersenfunctie, gemoedstoestand, concentratie en geestelijke veerkracht.

Welke dosering magnesium? 

Mannen hebben per dag 350 milligram magnesium nodig en vrouwen 300 milligram. Dit kun je halen uit gezonde voeding. Maar mocht je last hebben van spierkrampen, geestelijke onrust of een van de andere symptomen van magnesiumtekort. Dan is het een aanrader om extra magnesium bij te nemen.

Waar koop je magnesium? 

Het beste kun je magnesium kopen op de site van vitakruid.nl die magnesium supplementen hebben met de hoogste biologische beschikbaarheid. Vaak is het zo dat in de Kruidvat en dergelijke winkels magnesium supplementen met een lage biologische beschikbaarheid, zoals magnesium oxide en -chloride, worden verkocht omdat deze goedkoper zijn. Kijk dus altijd goed achter op de verpakking als je een magnesiumsupplement koopt.

Magnesium rijke voedingsmiddelen 

Voedingsmiddelen rijk aan magnesium zijn:

Avocado, bananen, bladgroenten, graanproducten, kipfilet, melk, noten, peulvruchten, pure chocolade, tofu, vette vis, vijgen en zaden. Dus als je niet graag naar een supplement grijpt, probeer dan meer van deze voedingsmiddelen te eten.

Conclusie 

Magnesium is betrokken bij een tal van processen in ons lichaam en heeft effect op je spieren, gemoedstoestand, hersenen en nog veel meer. Magnesium zit in onze voeding, maar het kan slim zijn om een magnesium supplement bij te nemen als je last hebt van een van de symptomen van magnesiumtekort zoals, hoofdpijn, spierkrampen, snelle vermoeidheid of prikkelbaarheid. Let daarbij wel op welke vorm magnesium je neemt. Een vorm van magnesium met een hoge biologische beschikbaarheid wordt beter in het lichaam opgenomen dan een vorm met een lage biologische beschikbaarheid. Heb je last van spierkrampen of rusteloze benen, dan kun je het beste magnesium malaat bij nemen. Heb je last van een slechte concentratie, sombere gevoelens of slechte geestelijke veerkracht, dan kun je het beste magnesium bisglycinaat of magnesium tauraat bij nemen. Deze supplementen kun je kopen via vitakruid.nl. Vermijd supplementen met magnesiumoxide of magnesium chloride, deze vind je vaak in de kruidvat en dergelijke winkel omdat deze goedkoper zijn.

Wat onze leden zeggen

Melissa

Sinds november 2021 ben ik samen met een vriendin gaan sporten bij Sport & Slank in Oudenbosch. Ik vind het leuk als er een balans is tussen actie en gezelligheid. Dat heb ik hier gevonden! Robin hoort mijn geklaag aan, maar krijgt het toch voor elkaar mij te activeren en dat ik netjes 2 keer per week in de sportschool ben. Op naar nog vele sportieve lachmomenten!

Melissa

Kevin

Goede begeleiding en prettige ambiance stimuleren een goede work-out!

Kevin

Ik sport ruim een jaar bij Sport en Slankstudio, onder de bezielende leiding van Puck. De persoonlijke, professionele aandacht werkt goed voor mij . Tijdens de lockdown allerlei mogelijkheden om toch te sporten , thuis maar ook, zodra dit mogelijk was, ook buiten .Ook het eetplan heeft voor mij goed gewerkt  .Ga nog steeds elke keer met plezier sporten, wat toch eigenlijk de bedoeling moet zijn

Nadjezjda le Maire

Op advies van een vriendin gaan sporten bij coach Puck. Ze heeft niets teveel gezegd!! In 2 maanden tijd al 10 kilo afgevallen dankzij de goede begeleiding van Puck op het gebied van sporten en voeding. Ook het stellen van tussentijdse (kleinere) doelen helpt mij om gemotiveerd te blijven. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn doel, om komende winter weer samen met mijn gezin te kunnen gaan skiën, ga halen ⛷💪

Nadjezjda le Maire

Geertje Kalle

Trainen bij Sport & Slankstudio biedt me overzicht in mijn workouts en structuur in de planning daarvan. Daardoor boek ik goede resultaten! -

Geertje Kalle

circle-arrow-left
circle-arrow-right

Meer info?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met Sport & Slankstudio door dit formulier in te vullen