Sport & Slankstudio Blog pagina

Sport & Slankstudio Blog pagina

arrow-down

Magnesium: voor zowel mind als body! 

Wel eens last van spierkrampen, slechte concentratie of sombere gevoelens? Magnesium kan daarbij de oplossing bieden.

Werking magnesium Magnesium heeft meerdere werkingen in je lichaam.

Magnesium is onder andere betrokken bij je spierfunctie, energieniveau, behoud van sterke botten, gemoedstoestand, concentratievermogen, geheugen, hersenfunctie en het zenuwstelsel. Een zeer veelzijdig en belangrijk stofje dus!

Symptomen magnesiumtekort 

Een tekort aan magnesium heeft verschillende bijwerkingen op je lichaam, zowel psychisch als lichamelijk. Een magnesiumtekort kan leiden tot: onrust, hoofdpijn, migraine, spierkrampen, trillende oogleden, prikkelbaarheid, snellere vermoeidheid,  botontkalking en hogere gevoeligheid voor stress.

Magnesium tegen spierkramp of rusteloze benen Magnesium zorgt ervoor dat je spieren ontspannen, in tegenstelling tot calcium dat juist zorgt dat de spieren samentrekken. Bij een tekort aan magnesium kunnen je spieren onvoldoende ontspannen en hierdoor kun je spierkrampen, trillingen, onrustige en stijve spieren krijgen.

Welke vorm van magnesium kun je het beste nemen?

Het beste kun je de vorm van magnesium nemen met de hoogste biologische beschikbaarheid. De biologische beschikbaarheid heeft te maken met hoeveel van de werkzame stof (milligram magnesium) uiteindelijk opgenomen wordt in het lichaam en daar zijn werking kan uitvoeren. Dus hoe hoger de biologische beschikbaarheid hoe groter het deel magnesium dat in je lichaam opgenomen wordt. De beste vormen van magnesium zijn magnesium malaat, -tauraat, en -bisglycinaat. Magnesium malaat is voor de spierfunctie, vermoeidheid van de spieren, en ontspanning van de spieren. Magnesium bisglycinaat en magnesium tauraat zijn voor het verbeteren van de hersenfunctie, gemoedstoestand, concentratie en geestelijke veerkracht.

Welke dosering magnesium? 

Mannen hebben per dag 350 milligram magnesium nodig en vrouwen 300 milligram. Dit kun je halen uit gezonde voeding. Maar mocht je last hebben van spierkrampen, geestelijke onrust of een van de andere symptomen van magnesiumtekort. Dan is het een aanrader om extra magnesium bij te nemen.

Waar koop je magnesium? 

Het beste kun je magnesium kopen op de site van vitakruid.nl die magnesium supplementen hebben met de hoogste biologische beschikbaarheid. Vaak is het zo dat in de Kruidvat en dergelijke winkels magnesium supplementen met een lage biologische beschikbaarheid, zoals magnesium oxide en -chloride, worden verkocht omdat deze goedkoper zijn. Kijk dus altijd goed achter op de verpakking als je een magnesiumsupplement koopt.

Magnesium rijke voedingsmiddelen 

Voedingsmiddelen rijk aan magnesium zijn:

Avocado, bananen, bladgroenten, graanproducten, kipfilet, melk, noten, peulvruchten, pure chocolade, tofu, vette vis, vijgen en zaden. Dus als je niet graag naar een supplement grijpt, probeer dan meer van deze voedingsmiddelen te eten.

Conclusie 

Magnesium is betrokken bij een tal van processen in ons lichaam en heeft effect op je spieren, gemoedstoestand, hersenen en nog veel meer. Magnesium zit in onze voeding, maar het kan slim zijn om een magnesium supplement bij te nemen als je last hebt van een van de symptomen van magnesiumtekort zoals, hoofdpijn, spierkrampen, snelle vermoeidheid of prikkelbaarheid. Let daarbij wel op welke vorm magnesium je neemt. Een vorm van magnesium met een hoge biologische beschikbaarheid wordt beter in het lichaam opgenomen dan een vorm met een lage biologische beschikbaarheid. Heb je last van spierkrampen of rusteloze benen, dan kun je het beste magnesium malaat bij nemen. Heb je last van een slechte concentratie, sombere gevoelens of slechte geestelijke veerkracht, dan kun je het beste magnesium bisglycinaat of magnesium tauraat bij nemen. Deze supplementen kun je kopen via vitakruid.nl. Vermijd supplementen met magnesiumoxide of magnesium chloride, deze vind je vaak in de kruidvat en dergelijke winkel omdat deze goedkoper zijn.

Nog vragen of suggesties? Neem contact met ons op!

Geen probleem. Vul het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug met meer informatie.

Over Sport & Slank

Sport & Slankstudio helpt leden weer fitter, gezonder en slanker te worden en te blijven. De coaches staan garant voor 100% persoonlijke begeleiding. Of het nou gaat over weer fit worden, afvallen of meer in balans leven. Interesse? Start dan nu met de proefmaand. Of wil je eerst ontdekken wat het beste bij je past? Doe dan de lidmaatschapstest. Stel in ieder geval niet langer uit, want heel eerlijk, je bent al best een tijd bezig met uitstellen… Toch? Daarom, start vandaag jouw gezondere leefstijl!

Locaties

Nederland:

Bergen op zoom, Dinteloord, Dordrecht, Dordrecht Centrum, Emmen, Etten-Leur, Hoogerheide, Hoogeveen, Klundert, Middelharnis, Nieuw-VennepOudenbosch, Oud Gastel, Prinsenbeek, RaamsdonksveerRoosendaal de Meeten, Vijfhuizenberg, Sleeuwijk, Udenhout, Ulvenhout, Vught, Zundert, Zwijndrecht

België:

Essen en Kalmthout